Den allrasom minnesvärdaste resan

I vår (pluralis majestatis) serie om minnesvärda resor har vi nu kommit fram till resa nr 11. Dock är denna förflyttning från avresa, via den över 4.000 mil långa upplevelse- och erfarenhetsrika vägen, till framkomst så speciell och så i särklass, att den icke skall numreras, blott betecknas som min allrasom minnesvärdaste resa. Jag talar alltså (skriver, noga räknat) om min färd Jorden runt utan att flyga. Jag lämnade Borås gående österut från min lägenhet på Söderljungsgatan mot Trandareds torg (där kamrat Georg väntade med bilen) den 7:e oktober 2016, och återvände gående från väster (steg av bussen vid Söderdalsgatan) uppför Trandaredsbacken den 4:e april 2017; efter inalles 177 dagar på resande fot.

Det var stort; för mig, ur mitt mikroperspektiv var det stort, mycket stort. Jag hade drömt om att göra detta i mer än 20 år. Tog till slut mod till mig och gjorde s.k. slag i den s.k. saken. Det största äventyret skedde inombords. Tre viktiga lärdomar gjorde jag: 1) att i någon mån avveckla rastlösheten och utveckla tålmodigheten, 2) att klara ensamheten bättre och 3) att jag inte var så feg som jag trodde, utan tvärtom t.o.m. en aning modig ibland, vilket gjorde gott för självrespekten.

Jag har berättat om min resa offentligt ett antal gånger, hållit föredrag, visat bilder och spelat ett par egna låtar som har med saken att göra. Det ska jag göra ett par gånger till i höst, bl.a. på Träffpunkt Simonsland 18 september – välkomna dit, om ni missat denna fascinerande, cirkumpolära berättelse!

Nog om saken här och nu. Mer kött på benen finns att få via resebloggen, som fortfarande är tillgänglig (hur länge finns det som finns på nätet kvar på nätet förresten?). Bilder i 32 album på Flickr, för den hugade.

Låt mig avsluta med en varmt känd rekommendation: Om det är så, kära bloggörer, att ni är havande med en eller annan resedröm: Föd fram den, låt den komma till världen! Inte för att man måste förverkliga alla sina drömmar, inte alls. Men att gå från fantasi till handling någon enstaka gång är inte fel…

Liked this post? Follow this blog to get more.