Svenska mästare!

Meddelar med stor glädje, att Ers Undertecknad idag blivit svensk mästare i Golf Croquet Dubbel, tillsammans med Ivar Rasmussen. Det krävdes spel i uppemot 10 timmar, men till slut satt det där, matchklotet. Det var andra gången det hände, första gången var för tre år sen, 2021. Har inga bilder på medaljörerna än, kommer så småningom. Här en bild på pokalen i alla fall:

Monster Time?

The old world is dying, and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.

Antonio Gramsci

På tal om annat, så ska Ivar och jag ställa upp i SM i Golfkrocket Dubbel i morgon och på söndag. Arrangemanget går av stapeln på Kransmossens IP. Välkomna alla! Inträdet är relativt modest.

Inte för att jag tror att Ivar (från Harstad ursprungligen) och jag har någon chans att vinna den här gången. Vi är ju sammantaget förmodligen äldre än alla de andra deltagarna tillsammans. Men vi vann faktiskt 2021! Och nu är det nu en gång för alla så att:

En gång Champion(s), alltid Champion(s)!

Det brukade Ingo säga. Ja, ni vet han som blev Champ 1959, men som sen pucklades ut (i självförsvar) två gånger om av Floyd Paterson.

När man minst anar det går det som det går var en annan sak han sa.

Ja han var klok, den mannen.

Som ett kuriosum kan nämnas, att när min morbror Georg (klassiskt naturbarn) missade när Ingo knockade Eddie Machen i Göteborg 14 september 1958 efter två minuter i första ronden, pga av att han (morbror Georg, inte Ingo eller Eddie) var ute och pinkade just då, med en knuten näve i luften vrålade ett: Tack ska du ha, Ingo! Huruvida Ingo hörde detta eller ej är mig obekant.

Oreda

Unfortunately, iceplant spreads easily, and has become invasive in coastal California from north of Humboldt County to as far south as Baja California. When it establishes in a location, it forms a large, thick mat that chokes out all other native plants and alters the soil composition of the environment.

Jodå, det är ice plant det här. Fotade i Algarve, Portugal. Men jag har sett dem i Kalifornien också. Väldigt vackra, faktiskt. Men ses som invasiva.

Blommorna kan se ut så här:

P.S. Jag vet inte jag. Här hemma i gamla Svedala gläder jag mig mest åt de invasiva arterna; glad att det är nåt som blommar. Lupiner är ju skitsnygga… D.S.

P.S.2 Den i särklass mest invasiva arten är ju människan. D.S.

Hem ljuva hem

Hemma igen i mitt lilla hem där jag har mitt hem (även om jag i princip är hemma var jag än lägger min hatt (även om jag i princip aldrig har haft nån hatt, är ingen hatt-människa)).

Konstaterar att temperaturen är ungefär densamma i Borås som i Portugal. I Sagres var det faktiskt kyligare än här, beroende på en ständigt pågående nordlig vind på nästan 10 sekundmeter (skönt för det mesta).

Njuter av tystnaden…

Letade efter en bild på tystnaden, men hittade ingen.